Maistinės skaidulos yra augalinės kilmės medžiagos, kurios padeda mūsų virškinimo sistemai. Jų pagalba maistas lengviau juda mūsų žarnynu. Kuomet skaidulos juda mūsų žarnyne, jos kartu sugeria vandenį ir palengvina tuštinimąsi. Mitybos specialistai vyrams rekomenduoja per parą suvartoti 38 gramus skaidulų, o moterims – 25 gramus. Ir nepaisant to, kad ši rekomenduojama suvartojamų skaidulų norma yra labai nedidelė, statistika rodo, kad labai daug žmonių suvartoja per mažai skaidulinio maisto.
Taip pat skaidulos turi ir labai daug kitų papildomų privalumų mūsų sveikatai ir bendrai savijautai, todėl kiekvienam žmogui vertėtų apie jas sužinoti daugiau. Skaidulų nauda yra didžiulė. Jos gali padėti reguliuoti cukraus lygį kraujyje, palaikyti gerą širdies sveikatą, sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir kartu sumažinti insulino riziką. Taip pat skaidulos yra ypatingai svarbios, kai susiduriama su dirgliosios žarnos sindromu. Jos veiksmingai valo mūsų žarnyną ir gerina jo sveikatą. Skaidulų pagalba yra reguliuojamas ir žarnyno rūgštingumas. Jos padeda apsisaugoti nuo vidurių užkietėjimo ir sumažina hemorojaus riziką. Skaidulos gali padėti palaikyti optimalų kūno svorį, sumažinti storosios žarnos vėžio tikimybę ir kt. Taigi, skaidulos pasižymi gausybe privalumų, kurių jokiu būdu neturėtume ignoruoti.
Tuo tarpu, jei jūsų kasdienės mitybos racione skaidulinio maisto paprastai būna pakankamai nedaug ir jūs žinote, kad nepasiekiate rekomenduojamos skaidulų dienos normos, turėtumėte nepamiršti, kad gali būti vartojamos ir Sapiens skaidulos, kurių pagalba galima lengvai išvengti skaidulų trūkumo mūsų organizme.