Daugelis mūsų švenčių yra neįsivaizduojamos be saldaus deserto stalo, kur pagrindinė puošmena ir akcentas būna šventinis tortas.
Įdomu tai, kad kasmet keičiasi populiariausių desertų – tortų mados. Pavyzdžiui, daugelis žmonių vengia miltinių biskvitų, renkant produktus be glitimo, su mažiau cukraus. Itin populiarūs yra „nuogi tortai‘, kuomet pertepti biskvitiniai lakštai, nėra padengiami nei cukraus mase, nei jokiu kremu. Toks tortas gali būti dekoruotas ir papuoštas gyvomis gėlėmis ar šviežiais vaisiais ir gėlėmis. Taip tortas atrodys įspūdingai, kaip dekoracijos, bet ir bus lengvas ir gaivus,. Ieškantiems rafinuotumo ir išskirtinumo gali rinktis aukso dulkėmis dekoruotus tortus. Toks auksas yra gaminamas iš valgomos maistinės folijos. Dar įspūdingiau atrodo tortai pilnai aplieti ar dalinai papuošti, atrodantys lyg varvėtų per kraštus nuo šokolado, karamelės ar cukraus glajaus pertekliaus. Taip pat įspūdingai atrodys ir tortai – debesys, dekoruoti gausiai kremu, kuris tiesiog tirpsta kurioje ir yra lengvas. Na, o skaičiuojantys kalorijas gali rinktis įvairius torto variantus, kurie pritaikyti veganams. Galima tikrai atrasti unikalių variantų ir galima užsakyti individualiai, galite būti ramūs, kad geriausi yra tortai Vilniuje. Kainos priklauso nuo torto rūšies, svorio, pageidaujamų produktų ir dekoro elementų.
Už-sakant tortą individualiai, reikia turėti viziją apie tai kokio skonio jis turėtų būti. Ar jums norisi saldumo, gaivumo, lengvos rūgštelės skonio ar vaisių asorti? Taip pat reiktų išsirinkti ir biskvitą. Tradiciniai skoniai – šokoladinis, vanilinis, karamelinis ar citrininis. Atitinkami galima rinktis ir pertepimui naudojamą kremą. Pertepimui gali būti naudojami ir įvairūs uogų ar vaisių džemai, maskarponės ar rikotos sūrio kremai, plakta grietinėlė, šokolado putėsiai ar kitas jums patinkantis skonis bei konsistencija.