Dar visai neseniai daugybė šeimininkių norėjo atsikratyti senais indais namuose ir įsigyti naujus, šiuolaikiškus, lengvus ir švarius puodus bei keptuves. Tačiau laikas parodė, kad patikrinti sprendimai virtuvėje atneša ne tik sėkmę, bet ir palengvina maisto gamybą. Todėl pastaruoju metu ketaus gaminiai, tokie kaip ketaus keptuvės jau aptinkama daugelio šeimininkių virtuvės spintelėse.
Patikimas sprendimas
Ketus yra ekologiška medžiaga, iš kurios pagaminti ketaus indai yra patikimi ir ilgaamžiai. Ketaus kazanai vertinami dėl savo galimybės maistą gamintis skirtingomis metodikomis, o ketaus keptuvės – dėl vienodo įkaitimo. Keptuvė ant ugnies labai greitai įskaita, o svarbiausia – kad visas jos paviršius sušyla vienodai, todėl maistas tokioje keptuvėje kepa tolygiai, jo nereikia maišyti ar keisti vietomis kepsnių.
Kartą įsigijus ketaus keptuvę ir ją tinkamai prižiūrint ji tarnauja ilgus metus ir gal net dešimtmečius. Jos naudojimas ir pritaikymas yra universalus. Ketaus keptuvės naudojamos ne tik ant atviros ugnies, bet ir kepant patiekalus orkaitėje arba patiekiant su visa keptuve.
Nuo kepsnių iki desertų
Šeimininkės, atradusios ketaus keptuves, kaip ir įprastai namų vyrai, kuriuos užburia kazanas, negali atsidžiaugti ketaus puodų universalumu. Ketaus keptuvė namuose pagelbsti ruošiant labai įvairų maistą. Įprasta manyti, jog dažniausiai jos naudojamos kepsniams ir tai tiesa, kad jos tam yra nepamainomos. Tačiau iš tiesų jų panaudojimas daug universalesnis. Ketaus keptuvėse galima kepti pusrytinisu blynus, kiaušinienes, o taip pat naudoti kaip desertines, kepant pyragėlius ir pateikiant juos dar karštoje keptuvėje.
Pasirinkimas ir priežiūra
Ketaus keptuvę reikėtų rinktis tik pas specializuotą pardavėją. Taip būsite tikri, kad įsigyti kokybišką ir patikimą prekę. Galima rinktis iš plataus keptuvių pasirinkimo. Pavyzdžiui, galbūt Jums patiktų specialiai blynams pritaikyta keptuvę arba grill keptuvė kepsniams kepti ir daržovėms čirškinti. Taip pat patogu namuose turėti ir mažų ketaus keptuvių-lėkščių, kuriose maistą galima patiekti tiesiai iš orkaitės ar grilio ant stalo.
Nepamirškite, kad ketaus keptuvė, kaip ir kiti ketaus indai, reikalauja specialios priežiūros. Norint tinkamai nuplauti keptuves, nereikia naudoti jokių ploviklių, pakanka tik karšto vandens. Taip pat tokių keptuvių, net jeigu jos mažos, nereikia dėti į indaplovę, nes taip galite pažeisti keptuvės paviršių. Prieš naudojimą ir po gaminimo tiesiog praplaukite keptuvę su švelnia kempinėle ir reguliariai įtrinkite aliejumi.