Pasiruošiame didesnės talpos dubenį, sudedame varškę, supilame pieną, kokoso pieną, avižų skaidulų gėrimą. Kokoso pienas gali būti įvairaus riebumo ir tirštumo. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Tai padaryti galime tiesiog rankomis arba mikseriu. Toliau sudedame baltymą, kokteilį, supilame ištirpintą želatiną ar vėl gerai viską išmaišome. Belieka sudėti likusius ingredientus – riešutus, sezamo sėklas, džiovintus vaisius – jie gali būti patys įvairūs , tai, ką mes mėgstame ir turime namuose. Ir dar kartą viską permaišome. Pasiruošiame formą, kurioje atšaldysime mūsų tortą. Labiausiai tinka tokia forma, kuri atsidaro ir nusiima šonai, kad būtų patogu išimti ir mūsų gaminys gražiai atrodytų. Ant dugno pridedame supjaustytų vaisių, tai gali būti obuoliai, kriaušės, apelsinai arba uogų. Sudedame maždaug pusę visos varškės masės. Dedame sluoksnį įvairių vaisių ir uogų. Į kitą pusę varškės masės įdedame 3 šaukštus kakavos ir išmaišome iki vientisumo. Antras sluoksnis pas mus bus gražios šokolado spalvos ir visa tai supilame ant viršaus. Dar galime pabarstyti viršų sėklomis, riešutais. Dabar tortas keliauja į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o dar geriau – visai nakčiai. Sustingusį tortą išimame iš formos į lėkštę ar tortinę. Belieka papuošti pagal savo fantaziją ir sugėbėjimus. Pasigaminome puikų tortą- be miltų ir be pridėtinio cukraus, aukštos maistinės vertės. Jame gausu baltymų, gerųjų riebalų, sudėtinių angliavandenių, skaidulų ir net vitaminų, mineralų. Ir tai mums suteikė naudojami produktai.
Visą receptą skaitykite: Nekeptas varškės tortas su želė.