Skip to content
zurnalas

Žurnalas

apie viską, kas įdomu vyrams ir moterims

Menu
  • Verslas
  • Laisvalaikis
  • Automobiliai
  • Mada ir grožis
  • Technologijos
  • Namai
  • Sveikata
Menu

Benedikto kiaušiniai: kilmingas savaitgalio pusryčių patiekalas su painia istorija

Posted on 2025-04-122025-04-12 by ContentMarketing
Benedikto kiausiniai kilmingas savaitgalio pusryciu patiekalas su painia istorija

Benedikto kiaušiniai – vienas iš labiausiai atpažįstamų ir mėgstamų pusryčių patiekalų pasaulyje. Šis subtilus derinys – ant skrudintos bandelės ar duonos riekelės patiekiamas virtas kiaušinis be lukšto, kepta šoninė ar lašiša ir viską vainikuojantis švelnus, sviestinis „Hollandaise“ padažas – yra tikras gurmanų pasirinkimas. Tačiau mažai kas žino, kad šio elegantiško patiekalo kilmė iki šiol kelia nemažai diskusijų.

Dvi pagrindinės legendos – kas gi tas Benediktas?

1. Lemuel Benedict ir pagirios

Viena iš žymiausių versijų pasakoja apie Lemuelį Benedictą – Volstrito biržos prekeivį iš Niujorko. 1894 m. jis atėjo į garsųjį „Waldorf Hotel“ viešbutį ieškodamas vaisto nuo pagirių. Pasak pasakojamos istorijos, jis užsisakė sviestinės skrudintos duonos, be lukšto virto kiaušinio, šoninės ir „Hollandaise“ padažo. Virtuvės šefui patiko ši kombinacija, ir netrukus patiekalas buvo įtrauktas į pusryčių meniu kaip „Eggs Benedict“.

2. „Delmonico’s“ restoranas ir ponai Benediktai

Kita versija nukelia mus į dar senesnius laikus – XIX a. vidurį. Pagal šį pasakojimą, turtinga pora – ponas ir ponia LeGrand Benedict – dažnai lankydavosi „Delmonico’s“ restorane Niujorke. Pavargę nuo įprasto meniu, jie paprašė virtuvės šefo sukurti kažką naujo. Rezultatas? Benedikto kiaušiniai, kurie netrukus išpopuliarėjo tarp Niujorko elito.

Patiekalas, kuris suvienijo klasikinę virtuvę

Kad ir kuri versija yra tikra, aišku viena – Benedikto kiaušiniai greitai tapo klasikinės vakarietiškos virtuvės dalimi. Šiandien jie yra pagrindinis vėlyvųjų pusryčių (bruncho) patiekalas, o jų variacijos apima:

  • „Eggs Florentine“ – su špinatais vietoj kumpio.
  • „Eggs Royale“ – su rūkyta lašiša.
  • „Avokadiniai Benediktai“ – šiuolaikinė versija su avokadu ir net be mėsos.
  • „Benediktai ant vaflių“ – modernus „comfort food“ posūkis.

Kodėl šis patiekalas toks ypatingas?

Benedikto kiaušiniai reikalauja nemenkų maisto gamybos įgūdžių – idealiai išvirtas kiaušinis be lukšto, emulsuotas ir šiltas „Hollandaise“ padažas, tinkamai paskrudinta angliška bandelė. Tai ne tik pusryčiai – tai mažas kulinarinis pasiekimas, kuris parodo, kad net pagirios ar rutina gali įkvėpti kažką nuostabaus.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujausi straipsniai

  • 2025-05-17 Būsto paskolos refinansavimas – kada verta svarstyti ir kaip jis gali padėti
  • 2025-05-16 Elektrinis šakų smulkintuvas: ekologiškas ir patogus sprendimas sodui
  • 2025-05-16 CBD aliejus ar kanapių aliejus - skirtumai kuriuos privalu žinoti
  • 2025-05-16 Kokie vestuviniai žiedai tinka antrai santuokai?
  • 2025-05-15 LED šviestuvai - į ką atkreipti dėmesį renkantis
  • 2025-05-12 Laidojimo paslaugų centras – visos laidotuvių paslaugos vienoje vietoje 
  • 2025-05-12 Kaip poliravimas gali pakeisti tavo automobilio išvaizdą per vieną dieną

Seni straipsniai

Praleiskite laisvą laiką skaitydami straipsnius verslo, laisvalaikio, automobilizmo, grožio, sveikatos ar technologijų temomis. Atminkite šį puslapio adresą: straipsniukai.lt – tai naujas ir įdomus interneto leidinys visiems šiuolaikiškiems žmonėms.

Paminklai Vilniuje

Kirpykla Justiniškėse, Vilniuje, kurioje nori kirptis kiekvienas vilnietis, kviečia pasigražinti ir atsišviežinti savo šukuoseną, susitvarkyti blakstienas ir antakius bei nagus.

SEO – tai turinio ir interneto puslapio pritaikymas pagal Google paieškos sistemos reikalavimus.

Kapų tvarkymas

webstudio.lt

https://teisineskonsultacijos.lt

Ar žinote, kas yra SEO?

Tikriausiai kažką esate girdėję, bet nesate tikri, ar tai tiesa. Štai tikslus SEO  apibrėžimas:

Atkreipkite dėmesį - tai ir turinio, ir tinklalapio pritaikymas paieškai...

Istorijų pasakojimas

©2025 Žurnalas | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb